31. jul, 2015

When tears are in your eyes.....

Ik had me voorgenomen om drie van de liedjes die God mij te binnen bracht met jullie te delen. Hier dus (voorlopig?) de laatste.
Deze was eigenlijk het meest aangrijpend want het leek wel alsof God zelf achter mij stond en dit ook zelf zong toen ik in een superluxe relaxfauteuil naast het zwembad van een superluxe resort lag te janken van ellende. Gelukkig kan ik er nu om lachen maar dit was ongeveer het meest schrijnende contrast wat je je maar kon bedenken. Ik ga het effe vertellen:
Niet lang nadat mijn vrouw in 2005 vertrok om elders gelukkiger te worden kreeg ik het distributorship aangeboden van heel mooie whirlpools (Softub, google d'r maar effe op als je het leuk vindt) maar vroeg men mij ook om hals-over-kop naar Rimini in Italië te komen voor de jaarlijkse distributorsmeeting. Via Frankfort en Bologna met vertraagde vliegtuigen en het laatste stuk met een huurauto kwam ik halverwege het diner als nieuweling aan en werd voorgesteld aan hoofdzakelijk couples uit heel de wereld. Allemaal lachende en ogenschijnlijk gelukkige mensen terwijl ik daar met het gat in mijn ziel mijn best deed om er ook happy bij te lopen. Als eregast kreeg ik de mooiste suite van het resort toebedeeld (was ook echt zo - ik heb het nog gecheckt) en de volgende (zondag-)ochtend konden we elkaar nog beter leren kennen want er was geen programma voor de morgen. Ik besloot met overhoop liggende emoties al vroeg naast het zwembad te gaan liggen. Er was nog niemand en ik kwam eindelijk tot rust. Daar lag 'ie dan, de succesvolle zakenman die half welgesteld Alphen aan den Rijn van een nieuw interieur had voorzien, ooit financieel aardig bij de bel kon en nu innerlijk kapot emotioneel failliet lag te zijn. Maar..... spiritueel niet meer!
Want daar was Hij weer, uit het niets. Mijn Trooster en allergrootste vriend die achter mijn rug het lied stond te zingen:

Hier kun je een mooie versie zien van Simon & Garfunkel:
https://www.youtube.com/watch?v=UVDg8fVC4EQ

When you're weary, feeling small,
when tears are in your eyes, I will dry them all;
I'm on your side, oh when times get rough
and friends just can't be found,
like a bridge over troubled water I will lay me down,
like a bridge over troubled water I will lay me down.

When you're down and out,
when you're on the street, when evening falls so hard, I will comfort you.
I'll take your part, 
oh when darkness comes
and pain is all around,
like a bridge over troubled water I will lay me down,
like a bridge over trouble water I will lay me down.

Sail on silver girl,
sail on by,
your time has come to shine.
All your dreams are on their way.
See how they shine.
Oh, if you need a friend. I'm sailing right behind,
like a bridge over troubled water I will ease your mind,
like a bridge over troubled water I will ease your mind.