Blog

31. okt, 2016

Paul Ai komt weer naar Nederland en logeert een paar dagen bij mij. Dat is natuurlijk een buitenkansje om hem het hemd van het lijf te vragen over al zijn avonturen met Jezus die hij door de jaren heen heeft beleefd.

Dinsdag 22 november - 20.00 uur - Boddens Hosangweg 36b, 2481 KZ  Woubrugge 

Voor wie hem nog niet kennen: Paul groeide op in een streng Boeddhistische familie in Vietnam en werd op jonge leeftijd naar een klooster gestuurd om monnik te worden. Toen het Boeddhisme hem teleurstelde zocht hij het in de magie, werd toverdokter en diende hij 3366 goden die echter niet op konden tegen de God van de Bijbel toen hij daarmee werd geconfronteerd. Overtuigd van de almacht van de levende God gaf hij toen zijn leven aan Jezus Christus.

Nadat Paul had besloten om Jezus te volgen ondervond hij enorm veel beproevingen. Hij werd onterfd, verstoten, vervolgd, gevangen gezet, met de dood bedreigd en uiteindelijk het land uitgezet. Ontdek in zijn levensverhaal hoe hij al deze beproevingen heeft overwonnen door de ongeëvenaarde kracht van zijn Meester! Wordt geïnspireerd door zijn rotsvaste geloof in Gods leiding en goedheid en ontdek dat niets onmogelijk is met God.  

Bel van tevoren even op, 06 4691 7648, of er nog stoelen vrij zijn want de ruimte is deze avond beperkt.

https://www.dropbox.com/s/dhdt3siod9a3r84/November%2022.pdf?dl=0

 

 

 

30. okt, 2016

Lekker hoor, zo’n uurtje extra. Ik lig heerlijk in mijn bed te genieten van de zondagochtend en laat het één en ander de revue passeren. Af en toe helemaal niet verkeerd om eens de tijd te nemen en met jezelf wat dingen door te nemen toch?  Een tijdje terug werkte ik voor een onderneming die dat een BIV-momentje noemde en ik werd daar regelmatig gevraagd om met mijn benen in de vensterbank mijn geld te verdienen. Lachen toch?!Nou, vandaag heb ik zo’n Van-der-Laken-sessie, vanuit mijn bed dus.

Ik lig te denken aan een mooie zomer met allerlei sportieve hoogtepunten zoals de Olympische Spelen, het EK Voetbal en de geweldige start van Feyenoord. Dan de prachtige tochten met de sloep door Amsterdam en Leiden en ook over de Kaag, Westeinder Plassen en alle mooie watertjes door het Groene Hart. De supermomenten met mijn gezin van Vlieland via Woubrugge en virtueel via Montepulciano tot aan Banjul. En natuurlijk een maand werken als reisleider in Griekenland waar ik zo’n veertig stuk voor stuk fantastische mensen heb mogen laten genieten van een heerlijke vakantie waar ikzelf nog het allermeest van heb genoten. Met als hoogtepunt een kwartiertje paragliden op Lefkas, een hemelse ervaring!!

Mocht je nou denken dat ik alleen maar pret heb in mijn leven dan kan ik je gauw uit de droom helpen want tussendoor heb ik, net als ieder ander, ook wel een paar donkerbruine bladzijden omgeslagen en in mijn leven natuurlijk wel een paar helemaal zwarte hoofdstukken ook.

Maar vandaag ben ik extreem dankbaar. Dankbaar voor het leven en vooral ook voor het eeuwige leven dat ik heb ontvangen. Toen ik in Griekenland onder die parachute hing met dat paradijselijke uitzicht, dat goddelijke temperatuurtje en dat hemelse geluid van de wind langs die draadjes dacht ik echt aan het eeuwige leven en het leven na dit leven. Niet dat ik daar vandaag al naar verlang hoor, want ik houd ontzettend veel van dit leven en wil ook zeker nog geen afscheid nemen van mijn kinderen, kleinkinderen, vrienden en andere reisgenoten, maar ik voelde me zo vrij van alle zorgen, ziekte, verplichtingen en ellende op aarde dat ik onwillekeurig moest denken aan de fantastische toekomst die wij hebben als kinderen van God. Leven als God in Frankrijk is absoluut armoedig en voor de echte losers in vergelijking met Leven met God anywhere. En dat geldt voor straks maar natuurlijk ook vandaag al. 

Zonder God en de genezing die ik van Hem heb ontvangen zou ik misschien aan een ander touw hebben gehangen of had mijn leven een andere vlucht genomen. Een uitvlucht. De pijn van mijn zielziekte was ooit zó extreem en niet te verdragen dat ik wellicht die keuze had willen maken als ik niet wist dat God een betere toekomst voor mij had bedacht. Dankzij Hem en zijn dagelijkse aanwezigheid kon ik het volhouden en ontving ik uiteindelijk mijn genezing van dat afschuwelijke ding dat borderline syndroom wordt genoemd  en waar jij en je omgeving knettergek van wordt.

Gisteren stond ik even te kletsen, mijn favoriete hobby, in het centrum van mijn woonplaats toen we werden opgeschrikt door een berg kabaal van omvallend terrasmeubilair, vermengd met het schreeuwen van een jonge vrouw, door merg en been.

Mijn ding, wist ik gelijk en zonder afscheid te nemen van mijn vrienden stoof ik de weg over om te helpen. Meisje met borderline, met diezelfde vuile smerige gore klotepijn die niemand snapt en die niemand kan verklaren en waar geen pleisters voor zijn en ook geen operatie. Waarvoor je een wonder nodig hebt om daar vanaf te komen maar waar je dan wel in moet geloven en bij die ene Wonderdokter moet zijn die jou kan helpen.

Gelukkig kon ik helpen en wilde de lieverd luisteren. Jesus is the Answer…

https://www.youtube.com/watch?v=Banu3u06mhg

 

Heer, raak mijn hart aan,
maak mij bereid
Uw pijn te voelen
om wie er lijdt,
Uw tranen te huilen,
bewogen te zijn;
o, kom raak mijn hart aan, Heer,
maak mij bereid.

 

 

10. okt, 2016

In de woestijn….

Eén van mijn zonen zit op dit moment in de woestijn. Letterlijk hè, met een auto, onderweg van Antwerpen naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. (www.heren4x4.nl  en https://www.facebook.com/Heren4x4/). Hij doet mee aan een rally die is opgezet om geld te genereren voor goede doelen in dat land. Helemaal geweldig natuurlijk en ik ben supertrots op hem en zijn maat plus al hun vrienden die dit tot zover hebben gerealiseerd. Het hele voortraject was natuurlijk de echte challenge dus het zware werk zit er allang op en ze zijn echt met een berg geld onderweg om bij te dragen aan een beetje meer levensgeluk voor medemensen die dat goed kunnen gebruiken. Dat stukkie rijden is eigenlijk de kers op de taart en ik zie hem genieten van die rit want ik volg hem natuurlijk op de voet. Met al die communicatiemiddelen houden ze ons aardig op de hoogte en steeds als er wifi beschikbaar is komt er een update. Vanuit de buurt van Fez in Marokko had ik nog even het laatste persoonlijke contact via Face Time. Je ziet dan het schermpje van je telefoon oplichten met daarop het afwachtende gezicht van je zoon en dan de lach op het moment dat het contact tot stand komt. Altijd weer een hartstikke leuk moment  maar nu een beetje specialer dan anders. En het is alweer een paar dagen geleden dus ik verlang naar een nieuwe call.

Een heel leuk apparaat dat de mannen in hun auto  hebben ingebouwd gekregen is een GPS-tracker.  Met dit speeltje kunnen de thuisblijvers bijna van minuut tot minuut de auto volgen en zo weten waar de mannen zich ophouden, ongeacht de aanwezigheid van wifi  of hun inspanning om contact te leggen. Je ziet gewoon of ze voortgang boeken of dat ze ergens zijn vastgelopen zonder dat zij het je laten weten. Dit weekend had ik een beetje tijd om alles eens goed te bestuderen en kwam ik tot de ontdekking dat ze helemaal niet de kortste weg nemen naar hun bestemming. Om de een of andere reden, en waarschijnlijk voor de fun, heeft de organisatie hen een omweg laten maken waardoor de tocht een echte uitdaging betekent waarvan ze straks kunnen zeggen dat ze de woestijn hebben getrotseerd. Niks allemaal gebaande paden en gladde trajecten maar hobbels, kuilen, droogte, hitte and ontberingen waar ze straks glorieus en als overwinnaars gaan uitkomen. Gisteren posten de mannen een filmpje waarop ze vertelden dat ze hadden vastgezeten in het zand maar met behulp van andere deelnemers in hun konvooi  weer waren vlot getrokken en hun weg konden vervolgen.

 

Opeens had ik het plaatje….

Mijn Hemelse Vader houdt mij ook constant in de smiezen en weet precies waar ik me bevind. Hij heeft zo’n apparaatje bij mij ingebouwd en of ik me nu bij Hem meld of niet, Hij kent mijn wegen. Maar Hij is zeker heel alert als ik de noodknop zelf indruk. Dan gaat er gelijk een lichtje branden op Zijn scherm.

2 Kronieken 16:9 - De Heer zoekt op de hele aarde naar mensen die Hem met hart en ziel zoeken. Hen zal Hij krachtig helpen

Als organisator van mijn rally heeft hij ook een weg voor mij uitgestippeld die niet altijd over rozen gaat maar die mij wel naar een veilige eindbestemming brengt als ik de aanwijzingen volg van het routeboek.

Psalm 119:105 - Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad.

Als ik eens vastloop zijn er mensen in het konvooi waarin Hij mij heeft geplaatst op wie ik een beroep kan doen als ik niet te trots ben en het allemaal zelf wil uitzoeken om geen falen of zwakheid te tonen. Hij heeft het althans zo bedoeld.

Hand.2:44 - De mensen die in Jezus gingen geloven, kwamen bij elkaar. Ook deelden ze alles wat ze hadden met elkaar.

Van tijd tot tijd, of eigenlijk zoveel mogelijk, wil Hij mij leiden om de juiste route te volgen en mij te corrigeren voordat ik echt vastloop maar daarvoor moet ik wel af en toe FaceTimen. 

Spreuken 3:6 - Ken Hem in al uw wegen dan zal Hij uw paden recht maken

En als ik het nou helemaal niet meer weet, als al mijn systemen zijn uitgevallen en als Hij op Zijn schermpje vaststelt dat ik niet meer voor- of achteruit kan, dan grijpt Hij in en is de hulp al onderweg zonder dat we het soms weten. 

Lucas 15:3 -  Toen vertelde Jezus hun iets in de vorm van een verhaal. Hij zei: "Stel dat iemand van jullie 100 schapen heeft en hij raakt er één van kwijt. Dan laat hij de 99 overgebleven schapen in de wildernis achter en gaat het weggelopen schaap zoeken. En hij blijft zoeken tot hij het vindt. Als hij het heeft gevonden, tilt hij het blij op zijn schouders. En als hij ermee thuiskomt, roept hij zijn vrienden en buren en zegt tegen hen: 'Kom, ik geef een feest! Want ik heb mijn weggelopen schaap weer terug gevonden'. Ik zeg jullie dat op dezelfde manier de hemel blij zal zijn over één slecht mens die gaat leven zoals God het wil. Ze zullen daar in de hemel blijer over zijn, dan over 99 goede mensen die het niet nodig hebben om te veranderen en weer te gaan leven zoals God het wil."

Heel veel van jullie zullen dit wel herkennen maar kunnen dit stukje misschien gebruiken omdat in een woestijn alles anders is, je de principes vergeet en de omstandigheden de regie overnemen. Geen zicht vanwege de zandstormen of de zinderende lucht, het eten en drinken raakt op en je vraagt je af of je dit wel gaat overleven. Nou, Hij is onderweg hoor.

Anderen die dit lezen en God nog helemaal niet kennen als Vader zou ik aanraden om Hem in te schakelen als Reisleider. Misschien ben je wel heel erg op weg naar een verkeerde eindbestemming, ziet de route er feestelijk uit maar ben je in feite helemaal van het pad af dat voor jou is bestemd.

Weet dan dat Hij graag een noodkreet hoort als je hulp nodig hebt en sla dan ook Zijn hulp niet af als er “Jezus” op het gele autootje staat in plaats van Wegenwacht.

 

 

 

 

 

 

 

 

17. jul, 2016

Zojuist las ik een artikel in het AD van een in Nederland wonende Franse socioloog die bang is voor een burgeroorlog in zijn oude vaderland. Het verschil tussen rijk en arm wordt er steeds groter en de spanningen tussen extreemrechts en moslims nemen alleen maar toe. En de regering heeft geen antwoord.

Deze Laurent Chambon zegt: “Ik ben zo boos. Dat families worden afgeslacht, nota bene op de dag van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Maar meer nog dan dat voel ik teleurstelling. Ik ben teleurgesteld in onze leiders, die opnieuw niet verder komen dan spierballentaal. Nog meer bommen op IS, zegt Hollande, en nog meer militairen op straat. Is dat echt het beste antwoord waar je nu mee kunt komen? Onze leiders hebben geen antwoord op deze nachtmerrie die niet lijkt te eindigen”. 

Geen antwoord? Er zijn 195 internationaal erkende staten met evenzoveel regeringen. We hebben de Verenigde Naties, een Europees Parlement in Brussel en in Straatsburg, er zijn zevenhonderduizend wetten, vierhonderdtwintigduizend sancties, ontelbare dreigementen en wapens waarmee je je vijand kunt doodschieten vrij in de handel. En geen antwoord....

Als mijn Koning terugkomt verandert Hij niks aan Zijn wet. Die is volmaakt en dus voldoende en de oplossing voor iedereen. Het is de wet van de liefde. De wet van het meest ontwapenende wapen dat je je maar kunt bedenken. Die wet kent maar twee regels en daarmee is alles gezegd. Nieuwsgierig?

  1. Heb de God met de naam Jaweh lief boven alles en met alles wat je in huis hebt. Uit heel je hart, uit heel je ziel, uit heel je verstand en met al je kracht.
  2. Heb je naaste lief zoals je jezelf lief hebt.

Vrijwel iedereen is er voor zichzelf van overtuigd dat hij lief is voor zijn naaste maar als je regel 1 niet kunt of wilt naleven dan gaat het al mis. Dan is de liefde die je te bieden hebt nooit van die kwaliteit die je ontvangt wanneer je in contact bent met de Liefde zelf. De Liefde die nooit teleurstelt, die niets terugverwacht, die niemand kwetst, die volmaakt is.

Je kunt er pas van uitdelen als je het hebt opgehaald.

JesusIsTheAnswer!! 

12. jun, 2016

Opeens waren ze wereldnieuws. Vader Takayuki  die zijn zoontje Yamato, na hem te hebben gewaarschuwd, uit de auto zette en de zoektocht die erop volgde om het jongetje weer terug te vinden nadat hij het bos in was gelopen. Heb je het ook gelezen?

Mij raakte dat verhaal enorm want ik heb dat ook eens een keer gedaan met één van mijn kinderen. Er zat er eentje gruwelijk te klieren achter in de auto en ik werd ‘m zo vreselijk zat dat ik hem zei: “Als je nu niet stopt mag je verder gaan lopen”.

Net als Takayuki bedoelde ik natuurlijk dat hij moest begrijpen dat het nu afgelopen moest zijn en dat hij moest gehoorzamen. Wat hij dus niet deed.

Ook ik zette mijn zoontje uit de auto en reed verder, hem beteuterd achterlatend. Gelukkig stond mijn jongetje nog op de plek waar ik hem achterliet en konden we samen onze reis vervolgen maar ik weet nog hoe vreselijk ik mij die paar minuten heb gevoeld en ook mijn inmiddels meerderjarige zoon herinnert zich dat incident nog goed.

Deze week stond ik wat simpels te klussen en bracht God mij deze story te binnen. “Schrijf daar maar iets over op jouw blog”.

Whow, als je het zo voor je ogen ziet gebeuren en dan terugkijkt naar de oorzaak en het gevolg van de scheiding tussen God en de mensen……

Ook God had destijds Adam en Eva gewaarschuwd voor de gevolgen van hun ongehoorzaamheid en waarschijnlijk had Hij ook gehoopt dat zij gewoon de juiste keuze zouden maken en zich niet zouden laten verleiden tot het doen van zoiets stoms. Misschien had Hij wel gehoopt dat de liefde voor hun Schepper groter zou zijn dan de aantrekkingskracht van het kwaad. Nou, we kennen de afloop en ook God kon niet anders doen dan Zijn woorden waarmaken. 

Gen.3:23  - Toen zond de Here God hem weg uit de hof van Eden…  

Reken maar dat God er ook enorm pijn van had en heeft om zijn kinderen te moeten missen en hen die straf te moeten laten ondergaan maar reken maar dat Hij ook allang had bedacht om weer naar hen terug te keren om hen weer de kans te geven om de reis verder te gaan vervolgen. Tenslotte wil Hij dat we allemaal weer thuis komen.

2 Petr.3:9 - Sommigen denken dat Hij treuzelt, maar dat is niet zo. Hij wacht alleen met het vervullen van zijn belofte, omdat Hij zoveel geduld heeft. Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen.  

Daarom kwam Hij in de gedaante van Jezus naar ons toe om de straf die wij verdienden zelf op zich te nemen en de hereniging met de Vader te bewerkstelligen. 

Jes.53:5 - Maar om onze overtredingen werd hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op hem, en door zijn striemen is ons genezing geworden. 

Om dat goede nieuws over de hele aarde te verspreiden en zo al die vermiste kinderen te zoeken zond Jezus ook zijn reddingswerkers op pad. Gelukkig vinden ze veel kinderen weer terug die snappen dat het beter is om dicht bij hun Hemelse Vader te zijn dan in een groot donker bos te verdwalen.

Daarom zit jij dit verhaal misschien wel te lezen….