Blog

25. dec, 2017

Vreugde in de wereld....

Voor veel mensen is Kerst misschien wel de moeilijkste tijd van het jaar. Niks joy, houd eens op. Diepe ellende!

Deze week hoorde ik het nog op het station van Schiphol: “Vertraging vanwege een aanrijding met een persoon”. Ik keek naar de man in het gele hesje die niks anders zei dan: “Ja mijnheer, december hè, dan heb je dat”.

En nu zet ik zojuist een playlist aan op Spotify en het eerste dat je hoort is “Joy to the World”.

Je zal maar net een geliefde hebben verloren of je huwelijk is op de klippen gelopen. Of de dokter heeft je net laten weten dat het er niet goed voor je uit ziet. Of je bent net je baan verloren. Ik kan nog zoveel dingen bedenken waardoor je nu effe weinig joy in je leven hebt of sterker, misschien helemaal geen zin meer hebt in de toekomst.

Ik ken het hoor dus daarom mag ik dit opschrijven.

De vreugdekreet "Joy to the World" heeft alles te maken met het verschijnen op aarde van Jezus. Dat waren we misschien even vergeten maar Jesus is the Reason for the Season en Hij is gekomen om het inwisselpunt te zijn van alles waar jij wel van af wilt. Ik kan erover meepraten en dacht twintig jaar geleden dat ik nooit meer zou gaan lachen. Daarvoor was mijn verdriet te groot en mijn ziekte te ongeneeslijk. Totdat Hij verscheen en de zon weer ging schijnen in mijn leven. Geest, ziel en lichaam weer gerepareerd en in balans. En niet omdat ik dat verdiend had maar omdat hij mij lief heeft zonder tegenprestatie. Geldt ook voor jou.

Hij wacht alleen nog maar totdat je komt!! Luister maar....

https://www.youtube.com/watch?v=dX8Dn1hW6yc

Mijn vriend Walter ontving ook nog eens een mooi lied vanuit de hemel waar ik nu ook aan moet denken. Het lijkt niet erg toepasselijk voor Kerst maar wie nu in zijn Facebook zit te bladeren heeft waarschijnlijk niet het Kerstfeest waar hij/zij op gehoopt had. Daarom plaats ik het nu toch hier. Ik krijg het tenslotte niet voor niets in mijn gedachten:

  https://www.youtube.com/watch?v=HE3P3DDVtVU

 

7. okt, 2017

Nou, daar zit ik dan weer. Op een balkonnetje van een mooi hotel in Griekenland als reisleider van een groep die heeft besloten om vandaag aan de rand van het zwembad te liggen. Nou, en dan heb ik op zo’n dag een makkie. Straks nog even vertalen want één van mijn gasten heeft een massage besteld en dan mag ik vandaag verder werken aan mijn blog en mijn boek. Ook wel eens lekker na een heftig half jaar waarin van alles is gebeurd.

Toen ik vanmorgen vroeg eindelijk echt in de rust kwam en in gesprek raakte met de Heilige Geest bracht Hij mij weer van alles in mijn gedachten waarover ik nou eindelijk weer eens effe lekker kan schrijven.

Drie dingen schoot hij in mijn gedachten: Een spreuk die ik thuis ingelijst heb,’ Life is Wonderful’, een deel van Psalm 23 en het visioen wat Hij mij twintig jaar geleden toonde toen ik zodanig in de war was dat ik mijzelf niet meer herkende en Hem schreeuwend om hulp vroeg.

Nou, en die dingen passen bij elkaar. Even denken waar ik zal beginnen….

 In 1994 werd ik door God geroepen en dat was het begin van het herstel in mijn leven waarvan ik toen niet kon bedenken waar het mij zou brengen. Vanaf dag 1 hoorde ik wel dat God een ‘beter plan’ had voor mijn leven maar dat kon moeilijk anders want ik lag helemaal aan brokken dus veel slechter kon het niet. Ik herinner mij nog dat ik met een aantal jongelui de leiders uit onze gemeente ging wegbrengen naar Schiphol  en dat zij achterin die auto onbedaarlijk pret hadden terwijl ik alleen maar verdriet had en mijn best moest doen om niet te janken. Ik wist toen ook één ding héél zeker: ik ga nooit meer blij worden en ik ga nooit meer lachen. Daarvoor was mijn leven teveel naar de gallemiezen.

In die echt wel moeilijke tijd was ik een keer zó ten einde raad dat ik het uitschreeuwde naar God. Zoiets van: “Nou héb ik U eindelijk gevonden en nou is het nóg een baggerbende in mijn leven. Dit schiet geen meter op en mét U gaat het net zo beroerd als zonder”. God hoorde mijn noodkreet en toonde me een kraakhelder visioen waarvoor ik Hem nu nog dankbaar ben omdat ik toen weer vooruit kon en vandaag zie dat wat Hij toen liet zien vandaag waarheid is geworden in mijn leven.

Oh, how I love Jesus. Because He First loved me!

In het visioen toonde God mij een behoorlijk groot schilderij, zo’n beetje de maat van de Nachtwacht. Ik stond er een stukje vanaf om het  in zijn geheel te kunnen zien en God vroeg mij wat ik ervan vond.
Natuurlijk wil je dan eerlijk zijn dus ik kon niet anders zeggen dan: “Nou Heer, ik vind het vaag. Zowel qua kleuren als qua compositie. Ik zou er niet voor kiezen”. Het zag er ook echt niet uit, kliederwerk van een prutser en troosteloos grauw om aan te zien.

“Nou”, zei de Heer, “Ik wil je niet al te erg laten schrikken maar dit ben jij jochie. Zo zie jij eruit, maar ik heb goed nieuws (gospel) voor je. Loop er maar eens naartoe en kijk maar eens in de rechter bovenhoek”. Toen ik dichterbij kwam en zag wat er onder die troep vandaan kwam ging ik het al een beetje snappen. Dat stukje liet zien dat er onder die troep een meesterwerk verborgen zat en dat eraan gewerkt werd om dat weer in beeld te brengen. Ik draaide mij om en keek mijn Schepper aan die glimlachte en uitlegde: “Japie, ik ben niet allen meester-createur maar ook meester-restaurateur. Al die jaren dat je in handen was van degene die erop uit was om jouw identiteit teniet te doen is hij erin geslaagd om een raar ventje van je te maken maar nu je weer in mijn bezit bent zal ik je weer terugbrengen in de staat zoals ik je had bedoeld en men zal jou herkennen als mijn meesterwerk want ik ga je ook tentoonstellen. Laat mij mijn gang maar gaan. Het is een minutieus proces maar naarmate ik vorder gaan jij en ik, maar ook jouw omgeving van je genieten”. Einde filmpje..

En nou zit ik dus hier en kijk ik terug naar het afgelopen halfjaar waarin ik me verbaas over hetgeen er allemaal gebeurd is.

‘God heeft een beter plan voor je leven’ klinkt allemaal best leuk maar zolang je nog in de verbouwing zit is het toch behelpen. Natuurlijk, net zoals vroeger mijn vader, had ik ook besloten dat tijdens de verbouwing de verkoop gewoon doorging maar als je uitpakt met chaos om je heen krijgen de klanten toch een ander plaatje van hetgeen jij aanbiedt dan wanneer het geheel er een beetje fatsoenlijk uitziet.

Nou, en daar moest ik vanmorgen aan denken. Toen God mij destijds riep stond ik in de maatschappij redelijk tussen de boys die ‘het’ gemaakt hadden maar toen Hij mij vervolgens in de adelstand verhief en andere waarden in mijn leven duidelijk en belangrijk werden, besefte ik dat juist die groep financieel welgestelden, terend op hun wankele zekerheden, wel heel moeilijk bereikbaar zou zijn voor Gods liefde, tenzij zij iets zagen dat voor geld niet te koop is. Dat wat ik nu in overvloed aan mijn kont heb hangen en waarvan ik kan uitdelen zonder dat het opraakt zolang ik verbonden blijf met mijn provider, geneesheer, psychiater, vriend en vader.

Daarom kan ik Psalm 23 aanhalen  en vaststellen dat het mij aan niets ontbreekt zonder dat ik geld heb, dat ik de hele week een zondagskind ben, dat ik een recht pad bewandel voor de eer van Zijn naam, dat ik in een dal weet dat ik er doorheen trek en het niet mijn vaste verblijfplaats wordt, en dat ik …. Nou ja, lees het zelf maar en zoek Hem zodat ook jij mijn lijfspreuk kan onderschrijven waarvan ik nu het fotootje ga opzoeken dat je hierboven ziet. Eternal Life is Wonderful!

God bless you!! 

19. mrt, 2017

Terwijl ik de kop van dit stukje opschrijf vraag ik me gelijk af wat het teweeg zou brengen als je dat uit volle borst en op je allerhardst zou doen. Eigenlijk ben ik in Nederland nog nooit in een casino geweest maar heb ik er om uiteenlopende redenen wel een aantal bezocht in Las Vegas. In sommige tenten zou je daar niet eens echt opvallen als je ging staan schreeuwen en je zou na een paar minuten min of meer onopvallend worden weggevoerd door een paar van die kleerkasten in een zwart kostuum die je door een achterdeur op straat zouden zetten.

Misschien zou ik wel opvallen als ik hetzelfde zou doen op een luxe cruiseschip waar het allemaal iets minder massaal is dan op The Strip. Dat cruiseschip komt in mijn gedachten omdat ik terugdenk aan een beeld wat ik eerder van God ontving en wat je hier kunt lezen:

http://www.jesusistheanswer.nl/419898596/3256334/posting/redt-het-vege-lijf

Anyway, mijn inleiding is vooral bedoeld om jouw aandacht te trekken voor hetgeen ik vanmorgen aan je kwijt wil maar onthoudt vooral wel dat schreeuwen want ik wil echt, echt, echt dat je goed begrijpt dat het allemaal menens wordt.

Sinds 1 januari 1994, de dag waarop ik door God werd geroepen, dus nu al ruim 23 jaar, vertel ik min of meer relaxed over mijn geloof en over mijn relatie met Hem die mij heeft gevraagd om jou te vertellen dat het belangrijk voor je is om je ook aan Hem te verbinden om straks verzekerd te zijn dat je niet met een strafblad voor Zijn rechtbank moet verschijnen met alle gevolgen van dien. Vaak heb ik er bijgezegd: “Wel doen voordat je dood gaat hè!”

Om een belangrijke reden ga ik dat laatste niet meer zeggen. Er is namelijk meer haast bij dan je denkt en ik zal dat uitleggen.

Jezus komt misschien sneller terug dan na het einde van je leven!  

Alle tekenen wijzen erop dat de tweede komst van Jezus heel erg dichtbij is. Een website waarop je meer kunt lezen over deze materie is  http://areyouready.punt.nl/category/view/de-7-tekenen-van-jezus-voor-zijn-tweede-terugkomst 

en ik raad je aan om je daar eens in te verdiepen.

 Om de boot niet te missen schreeuw ik vandaag dus om jouw aandacht. Vorige week was ik als reisleider op pad  met een behoorlijk grote groep leuke en lieve mensen waarbij het niet de bedoeling was dat ik hen ging lastig vallen met het evangelie. Natuurlijk kon ik hen zo goed en liefdevol mogelijk dienen bij het genieten tijdens hun vakantie, en dat werd ook enorm op prijs gesteld, maar het mooiste dat ik hen kon aanbieden kwam onvoldoende aan bod. Daarmee zat ik dus eigenlijk in het casino van het zinkende schip zonder de toekomstige drenkelingen te wijzen op het naderende gevaar en, nog veel belangrijker, op de reddingsboot…..

Dus hierbij alsnog: Jesus Is The Answer!

 

26. feb, 2017

Vorige week was ik op pad met een neef naar een evenement waar wij ook één van zijn kinderen aantroffen. We hadden een leuk gesprek over best wel belangrijke onderwerpen en ik merkte van mijzelf dat ik bij het vormen van mijn mening steeds teruggreep op bijbelse waarheden. Het ging bij voorbeeld onder andere om dierenleed en de manier waarop wij met dieren omgaan en  daarbij herinnerde ik me dat God zelf, toen Adam en Eva ontdekt hadden dat ze aan hun blootje door het paradijs wandelden, toch echt vellen gebruikte om hen te bekleden. Enfin, we hadden gewoon even een leuke discussie en ik liet mij leiden door de bij mij inwonende TomTom (de Heilige Geest zal zich toch niet beledigd voelen hè?) die voor mij de juiste informatie van mijn harde schijf afhaalde en op mijn autocue plaatste. In dat geval is het toch wel goed dat er sowieso het een en ander op je harde schijf staat.

Col.3:16 – Het woord van Christus wone rijkelijk in u, zodat …….. (zoek de rest zelf maar effe op dan.)

 Op de weg terug zei mijn neef zeer terecht: “De jeugd heeft het tegenwoordig niet makkelijk hoor Jaap. Ze moeten tussen al het aanbod toch hun weg maar zien te vinden en hun meningen vormen en dat valt niet altijd mee”. Tsjongejonge, wat sloeg die gast de spijker op zijn kop zeg. Gelukkig had ik het antwoord klaar want TomTom schoot me weer een prachtig plaatje te binnen wat God mij ooit eens had laten zien aan het einde van een soort bijbelcursus voor tieners toen ik aan Hem vroeg wat ik op deze laatste avond aan hen mocht meegeven.

Ik zag een stad zonder straatverlichting waar de mensen kriskras door elkaar van hot naar her liepen zonder te weten waar ze nou eigenlijk naartoe onderweg waren. Als een kip zonder kop, zou je kunnen zeggen. Het zag er droevig uit en ik zag ook dat de mensen niet echt blij waren met hun tocht zonder doel. Toen werd ik een stukje opgetild en kreeg ik een overzicht van die stad waarbij ik een lichtlijn zag die af en toe van richting veranderde en die eindigde bij een gigantisch groot gebouw waarbinnen, je raadt het al, het licht overvloedig scheen. Op het gebouw stond met grote neonletters het woord DESTINY. Toen ik weer neerdaalde, nu pal naast die lichtlijn, bleek dat een roestvrijstalen handrail te zijn die van boven werd aangelicht en nu een duidelijk houvast vormde voor iedereen die snapte dat het de leidraad was naar je bestemming. Einde visioen….

“Kijk Jaap, ik wil graag dat je tegen die jongelui zegt dat wie zich aan mij vasthoudt zijn bestemming zal bereiken. Ik ben de weg, de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Wijs hen op mijn woord en maak hen duidelijk dat ze daar gelukkig van worden, niet verdwaald raken en uiteindelijk mijn huis, dat is hun thuis, zullen bereiken.

Psalm 119:105 – Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad

Wat een mooi duidelijk plaatje weer he?! Ik vind het zo lief van God dat hij altijd van die simpele beelden geeft die iedereen direct snapt en in een keer de situatie duidelijk maken. Jezus sprak zelf ook zo vaak in plaatjes en nu gaat hij er gewoon mee door en gebruikt actuele situaties en materialen. In bible days was er geen neonreclame en geen roestvrij staal maar nu pakt God gewoon die dingen om ons Zijn weg te wijzen. Ik houd van 'M!

19. feb, 2017

Het plaatje dat ik nu ga delen is in de afgelopen jaren al honderden keren voorbij gekomen als ik weer in gesprek was met iemand wiens huwelijk was stukgelopen. Ook deze week was dat weer het geval. Met een goeie vriendin kregen we het over het mislopen van onze eigen huwelijken en kwam het antwoord weer in beeld zoals God mij dat een keer gaf toen ik er met Hem over sprak.

Destijds maakte mijn hemelse Vader, die er altijd op uit is om te helpen en om ons een gelukkig leven te bezorgen, het op de volgende manier duidelijk.

Eerst kreeg ik twee accu’s te zien. Allebei vol van energie en de vonken vlogen ervan af. Tot het randje gevuld en in staat om de dingen draaiende te houden of op gang te brengen.

De accu’s legden het met elkaar aan en verbonden zich met een paar draden en klemmen tot een eenheid. Een bruisend geheel, tenminste…. in eerste instantie. Na verloop van tijd nam het energieniveau van de ene batterij wat af maar geen nood, dat werd aangevuld door de andere en dat gebeurde ook wel eens andersom. Zo hielden ze elkaar aardig in balans en was er zelfs voldoende kracht om ook een aantal andere aangesloten energievreters te voeden. Kinderen, collega’s, familieleden…. noem maar op. Alles  en iedereen was welkom en de pret kon niet op. Alhoewel. Steeds vaker haperden bepaalde dingetjes en verliepen processen niet meer zo soepel als vroeger. Irritaties kwamen vaker voor en soms liep er iets helemaal vast. Uiteindelijk waren de twee helemaal op elkaar leeg gelopen. Einde van de ooit zo hoopvol begonnen relatie.

Soms zie je dat het proces nog even kan worden uitgesteld. Dan heeft één van de accu’s zich verbonden met een externe andere accu, leeft weer helemaal op waardoor de oorspronkelijke configuratie nog een korte of langere tijd kan functioneren. Het typische geval van de buitenechtelijke relatie die in feite het huwelijk voorziet van nieuwe impulsen.

“Weet je Jaap”, zei mijn Vader, “de enige manier om anderen voortdurend te laten stralen is door verbonden te blijven met de Bron van Liefde. Op die manier kom je nooit te kort voor jezelf en ook niet voor je geliefden. Sterker nog, als je echt vervuld bent van mijn liefde kun je zelfs jouw vijanden liefhebben. Die liefde is van een andere orde dan die je eerder meende van jezelf te kunnen ophoesten. Mijn liefde gaat dieper, is zuiverder, krachtiger en neverending. Weest en blijft dus verbonden zodat je iedereen in jouw omgeving kunt laten stralen”. 

Het lukt me niet altijd maar ik weet dan waaraan het ligt. Net als de trolleybus van Arnhem moet ik mij iedere ochtend verbinden met de krachtbron boven mijn hoofd want anders kom ik geen meter vooruit. Vandaag gaat het weer lukken.

Overigens kan het geen kwaad als beide partijen in een relatie zo’n lijntje hebben naar boven. Dan heb je dubbele pret en ben je een inspiratie voor je omgeving. Zet ‘m op!!

Weet je trouwens wat die connectie met God oplevert? 

Gal.5:22 – Liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. 

En terwijl ik de bovenstaande opsomming maak schieten mij een aantal mensen te binnen die een heel eind komen bij het produceren van deze prachtige eigenschappen zonder daarvoor de eer te geven aan degene die hen daartoe in staat stelt. Trots en zelfingenomenheid  zijn dan vaak een bijproduct en de goede daden worden vaak breed uitgemeten voor eigen glorie. Maar daar gaan we vandaag verder niet over zeuren. Nog een fijne dag allemaal.